Bij het surfen op onze website accepteer je het gebruik van cookies voor onze statistieken en om je bezoek aan te passen aan je wensen. Meer lezen en cookies instellen     
image diaporama image diaporama image diaporama image diaporama image diaporama image diaporama image diaporama image diaporama image diaporama image diaporama image diaporama image diaporama image diaporama image diaporama image diaporama image diaporama image diaporama image diaporama image diaporama image diaporama image diaporama image diaporama image diaporama image diaporama image diaporama

Camping Fougeraie (Nièvre Morvan) , camping en Bourgogne    Camping Fougeraie (Nièvre Morvan) , camping en Bourgogne adapté aux personnes à mobilité réduite
Camping ★★★ La Fougeraie   -   +33 (0)3 86 85 11 85   -   info@campingfougeraie.fr

Info Covid 19 et Pass Sanitaire : Meer info
Le camping en BOURGOGNE, dans la NIEVRE au coeur du PARC NATUREL REGIONAL du MORVAN c'est avec le Camping Fougeraie, camping 3 étoiles avec un étang pourla pêche. Pour un camping traditionnel en Bourgogne sur de vastes emplacements camping ou pour la location de chalet en camping, le Camping Fougeraie vous propose le meilleur du camping en Bourgogne et de la Nièvre. De la location en camping chalets, tentes, des emplacements camping équipés pour vos vacances, le terrain de camping de Bourgogne en Nièvre le Camping Fougeraie vous accueille à Saint Léger de Fougeret dans le Morvan dans la Nièvre en France, pays du camping en Europe. Passez de bonnes vacances au camping en Bourgogne dans la Nièvre, avec le Camping Fougeraie
Logo du Camping Fougeraie en Bourgogne dans le Morvan
Date d'ouverture du Camping Fougeraie en Bourgogne dans le Morvan
Open
Van 1 april t/m 30 september 2021
Chalets het hele jaar
+33 (0)3 86 85 11 85
Appeler le Camping Fougeraie en Bourgogne dans le Morvan

Clef verte

Presentatie van de camping


Camping Fougeraie (Nièvre,Morvan)
Camping  ★★★  La Fougeraie

Een camping in de Morvan

De Morvan is een gebergte dat midden in de Franse regio Bourgogne-Franche-Comté ligt.

Het gebergte ligt schrijlings op de vier departementen Nièvre, Yonne, Saône-et-Loire en Côte d'Or.

Dit is het land van de Charolais en een stukje van de Autunois, waaronder de stad Autun.

Het grondgebied van de gemeente Liernais in de Morvan is het geografische centrum van de Eurozone.
Het hoogste punt van de bergen van de Morvan is de Haut-Folin (901 meter) waar je 's winters kunt langlaufen (als er sneeuw ligt natuurlijk).


Camping Fougeraie (Nièvre,Morvan)
De streek is bedekt met talloze loof- en dennenbossen voor de exploitatie. Er zijn een aantal aangelegde meren (Lac des SettonsLac de Pannecière, de meertjes van Vaux et Baye, Lac de Chaumeçon) voor wateractiviteiten die variëren van hengelen tot zeilen en alles wat ertussen zit.

De Morvan werd in 1970 Regionaal Natuurpark en is het gebergte dat het dichtst bij Parijs ligt. Het is een granietgebergte.

De bewoners van de Morvan worden 'Morvandiaux' (voor heren) en 'Morvandelles' (voor dames) genoemd.

De grootste gemeentes zijn Montsauche-les-Settons, Ouroux-en-Morvan, Saint-Honoré-les-Bains (kuuroord), Château-Chinon (hoofdstad van de Morvan), Autun (een belangrijke toeristische plaats dankzij de rijke historie als voormalige hoofdstad van de Aedui toen ze Bibracte, vlakbij Saint-Léger-sous-Beuvray, verlaten hadden), Moulins-Engilbert, en Anost waar al meer dan dertig jaar in augustus het vedelfestival en in september dat van de accordeon gehouden wordt.


De streek Bourgogne-Franche-Comté en de Morvan ontdekken vanaf de camping

De camping ligt in de '400-meter-Morvan', die bestaat uit een aantal heuvels van graniet met een hoogte van rond de 420 meter. Een ideale uitvalsbasis om de streek te ontdekken, want we zijn hier niet ver van:

Camping Fougeraie (Nièvre,Morvan)

Camping Fougeraie (Nièvre,Morvan)
 • Bibracte (op 20 kilometer van de camping) en de archeologische vindplaats uit de tijd van de Kelten en de stam van de Aedui, uniek in Europa: deze plek van 5.000 hectare heeft een museum over de Gallo-Romeinse en Keltische beschavingen, de opgravingen - waar altijd wel iets gaande is - zijn toegankelijk voor publiek en er is onlangs een goudmijn ontdekt.
 • Het stadje Château-Chinon ligt op 11 kilometer van de camping. Je vindt hier het Kostuummuseum, het François Mitterrand-museum en de fontein van Niki de Saint-Phalle en Jean Tinguely (er zijn slechts drie fonteinen van dit stel op de hele wereld).
 • Op 35 kilometer van de camping ligt Autun, een stad met een 2000 jaar oude geschiedenis, daterend van de Gallo-Romeinse tijd via de renaissance tot nu. Je ontdekt er een rijke architectuur en een aantal musea, zoals het Museum van de Voormalige Soldatenkinderen over het militaire onderwijs, een natuurhistorisch museum en het Rollin-museum.
 • Op een twintigtal kilometers van de camping bereik je de grote meren van de Morvan: Lac des Settons, Lac de Pannecière (karpervissers kennen dit meer goed), Lac de Chaumeçon en het meer van Saint-Aignan.
 • Ook Avallon ligt in de buurt, een prachtig middeleeuws stadje dat gedeeltelijk ommuurd is met stadswallen uit dat tijdperk.
 • Een paar fraaie kastelen liggen binnen handbereik, zoals het kasteel van Bazoches en dat van Châtillon-en-Bazois met zijn prachtige Franse tuinen.
 • De kerk Notre-Dame de Vézelay van Saint-Père-sous-Vézelay is ook een interessante bezienswaardigheid in de nabije omgeving. Een waar pronkstuk in Bourgondisch-gotische stijl, gebouwd van de 13e tot de 15e eeuw, gewijd aan de Heilige Maagd, en pas parochiekerk sinds de 16e eeuw als opvolger van de oude Petruskerk waarvan nog resten te zien zijn aan de zuidelijke rand van het dorp. Op de vier hoeken van de 13e-eeuwse kerktoren schallen engelen een jachthoorn. De locatie 'Fontaines Salées' is een belangrijke archeologische vindplaats. Dankzij de opgravingen is een enorm Gallo-Romeins badhuis aan de dag gelegd, dat van bronwater werd voorzien door permanente onderaardse minerale bronnen. Een andere interessante plek om te bezoeken: de grotten van Arcy-sur-Cure.
 • De camping ligt niet ver van de middeleeuwse bouwput van de burcht van Guedelon.
De akkers en weilanden in de omgeving van de camping vormen een evenwichtig landschap. De heuveltoppen zijn vaak bebost, de hellingen van de heuvels worden meestal gebruikt als akker of weide voor schapen en charolaise-runderen. Je kunt vissen op forel in beken en rivieren zoals de Yonne, de Anguison, de Ternin, de Celle...


Presentatie van onze Bourgondische camping

Camping Carpodrome l'Etang de La Fougeraie ligt in een dal dat doorkruist wordt door drie riviertjes. Het meertje in het midden van de camping krijgt zijn water uit nabijgelegen bronnen en vormt een uitzonderlijk en uniek kader voor je vakantie in Bourgogne-Franche-Comté. Je krijgt op de camping een goed beeld van de landschappen van de Morvan. Op een terrein van een kleine 9 hectare in een ongerepte natuur geniet je van de rust op een milieuvriendelijke camping.


Camping Fougeraie (Nièvre,Morvan)
Onze camping is uiterst geschikt voor je gezinsvakantie, het is een ideale camping voor je kinderen!

Tijdens je gezinsvakantie spelen je kinderen op veldjes en speelruimtes waarvan er een extra beveiligd is. Op onze camping vind je onder andere een pingpongtafel, trampolines, een schommel, een glijbaan, een opblaaskasteel van 7x7m, een wipkip, kinderhuisjes, uitleenspellen voor buiten en voor binnen.

De kinderen beschikken ook over een voetbalveld met doelen.

Het jeu-de-bouleveld is 's avonds verlicht.Een karpervijver voor een visvakantie
De camping heeft een karpervijver (carpodrome), de eerste camping in de Nièvre en de Morvan die een dergelijke voorziening aanbiedt. Je kunt hier sportief op karper vissen (no kill) of een passie voor vissen ontwikkelen, met name voor het vissen op karpers, want we geven introductielessen voor beginners en de mogelijkheid om vismateriaal te huren (compleet of alleen een hengel met aansluitstuk).


Camping Fougeraie (Nièvre,Morvan) : Activités

Camping Fougeraie (Nièvre,Morvan) : Activités
Een groene, natuurlijke camping
 • Bij ons op de camping neemt het respect voor de natuur een belangrijke plaats in. We kiezen voor een strikt milieubeleid in het beheer van onze camping, we gebruiken geen insecten- en onkruidverdelgers.
 • We vangen regenwater op of gebruiken het water uit het meertje voor het besproeien van de planten
 • We maken zelf onze compost van gemaaid gras en ander tuinafval
 • Al onze douches zijn voorzien van waterbesparende anti-legionella douchekoppen
 • We doen aan afvalscheiding
 • We gebruiken alleen maar natuurlijke producten voor het onderhoud en het opknappen van de paden op de camping
 • We werken met bedrijven uit de buurt om reistijd te beperken en onze gasten streekproducten van kwaliteit aan te bieden
 • De planten en bomen op onze camping zijn voornamelijk soorten die hier in de omgeving ook groeien en we bewaren de zaden van de bloemen voor het jaar daarop

Voor een geslaagde vakantie met het gezin, op een rustige plek in de natuur
Ruime plaatsen voor optimale ontspanning: van 100 tot meer dan 300 m², met schaduw, halfschaduw of in de zon, al dan niet gescheiden door heggen. De keuze uit plaatsen voor je tent, caravan of camper is groot.

Voor campers en caravans hebben we een loosplaats voor grijs en zwart water.

Er staat je een gastvrije serviceplaats te wachten in de Morvan.

We verhuren ook accommodaties, zoals chalets met terras voor 5 personen.

Een gloednieuw sanitair met warme douches, gesloten cabines om ongestoord je tanden te kunnen poetsen, föhns, een speciaal voor baby's ingerichte ruimte en een vitamine-C-douche om de effecten van het chloor in het water te stoppen.

We hebben een verwarmd sanitair voor rolstoelgebruikers.

We dragen er constant zorg voor om je zo goed mogelijk te ontvangen en je vakantie soepel te laten verlopen.


Natuuractiviteiten op de camping
 • Diverse gemarkeerde wandeltochten vertrekken vanaf de camping van elk ongeveer 6 kilometer en goed te doen voor het hele gezin. Wandelkaarten worden bij de receptie uitgeleend.
 • Voor de mountainbike vertrekken ook paden vanaf de camping. Kaarten en beschrijvingen worden bij de receptie uitgeleend, je kunt bij ons ook een mountainbike huren.
 • Neem je je paard, pony of ezel mee op vakantie? We hebben voor hen een comfortabel omheind weitje met drinkbak. Zo maak je de mooiste tochten om de landschappen van de Morvan te ontdekken met je eigen rijdier!
 • Vissen kan in het meertje op onze gezinscamping: het hele jaar door op karper en in juli en augustus ook op forel.

Voorzieningen op de camping

Camping Fougeraie (Nièvre,Morvan) : Les services au Camping

Camping Fougeraie (Nièvre,Morvan) : Les services au Camping

 • Verwarmd zwembad met een originele vorm
 • Veilig en verwarmd pierenbad voor de kleintjes
 • Gratis WiFi en gratis beschikking over een computer om je mails te lezen
 • Wasmachine en wasdroger (tegen betaling), strijkijzer (tegen betaling) en strijkplank, stofzuiger voor de eindschoonmaak van je chalet of tent (tegen betaling)
 • Bibliotheek met boeken voor volwassenen en kinderen (gratis)
 • Wasruimte voor fietsen en mountainbikes (gratis)
 • Tv-hoek (gratis)
 • Campingwinkeltje
 • Broodservice, dagelijks
 • Streekproducten
 • Heel veel toeristische informatie (gratis)
 • Boeken over de Morvan in de schitterende streek Bourgogne-Franche-Comté, ter plekke ter inzage, in de 'Malle de Morvan'
 • Installatie van je caravan op een standplaats (gratis)
 • Bewaren van waardevolle spullen in een kluisje (gratis)
 • Wandel- en fietskaarten, sommige tochten beginnen bij de camping (gratis)
 • Bar
 • Verkoop van ijs om mee te nemen of een lekkere ijscoupe om ter plekke van te smullen
 • Restaurant met streekkeuken
 • Campinggasdepot (tegen betaling)
 • En nog veel meer
Kom naar Camping Carpodrome L'Etang de La Fougeraie voor een dag, een weekend of langer. Je vakantie in Bourgogne-Franche-Comté, in het departement de Nièvre (58), in het hart van het Regionaal Natuurpark van de Morvan wordt ongetwijfeld een onvergetelijke.

Dus, liefhebbers van de natuur, van mooie landschappen, van de meren van de Morvan (Lac des Settons), van bossen, rust, ontspanning... kom bij ons en ontdek dit prachtige stukje Bourgogne-Franche-Comté. Beleef een fijne vakantie met je gezin, waarin je kinderen zich in alle vrijheid kunnen uitleven: je hoeft je geen zorgen te maken, onze camping is geheel beveiligd en ligt ver van drukke wegen.

Camping Fougeraie (Nièvre,Morvan) : Les services au Camping

Je kunt je vakantie in de Morvan zo leuk maken als je wilt. Raadpleeg onze tarieven en kijk tegelijk wat er in jouw vakantieperiode beschikbaar is:
 • Stacaravan reserveren
 • Chalet reserveren
 • Lodge Nature & Luxe reserveren
 • Robinsontent reserveren
 • Safaritent reserveren
 • Cocon reserveren
 • Panoramachalet op palen of aan het water reserveren
 • Standplaats reserveren voor een tent, caravan of camper (60 plaatsen)
Als kwaliteitsgarantie voor je vakantie voldoet onze camping aan de eisen van een aantal labels, zoals Esprit de Famille, Qualité Tourisme, Promopêche, Accueil Parc. Je kunt je mening geven of iets over onze camping schrijven in ons gastenboek.Tot gauw op onze camping!

Christelle en RaphaëlCamping Carpodrome Etang de la Fougeraie
Hameau de Champs
58120 Saint Léger de Fougeret
Tel : +33(0)3 86 85 11 85          Mail : info@campingfougeraie.fr          GPS : 47°00'23" N , 3°54'18" E