Bij het surfen op onze website accepteer je het gebruik van cookies voor onze statistieken en om je bezoek aan te passen aan je wensen. Meer lezen en cookies instellen     
image diaporama image diaporama image diaporama image diaporama image diaporama image diaporama image diaporama image diaporama image diaporama image diaporama image diaporama image diaporama image diaporama image diaporama image diaporama image diaporama image diaporama image diaporama image diaporama image diaporama image diaporama image diaporama image diaporama image diaporama image diaporama

Camping Fougeraie (Nièvre Morvan) , camping en Bourgogne    Camping Fougeraie (Nièvre Morvan) , camping en Bourgogne adapté aux personnes à mobilité réduite
Camping ★★★ La Fougeraie   -   +33 (0)3 86 85 11 85   -   info@campingfougeraie.fr

Info Covid 19 et Pass Sanitaire : Meer info
Le camping en BOURGOGNE, dans la NIEVRE au coeur du PARC NATUREL REGIONAL du MORVAN c'est avec le Camping Fougeraie, camping 3 étoiles avec un étang pourla pêche. Pour un camping traditionnel en Bourgogne sur de vastes emplacements camping ou pour la location de chalet en camping, le Camping Fougeraie vous propose le meilleur du camping en Bourgogne et de la Nièvre. De la location en camping chalets, tentes, des emplacements camping équipés pour vos vacances, le terrain de camping de Bourgogne en Nièvre le Camping Fougeraie vous accueille à Saint Léger de Fougeret dans le Morvan dans la Nièvre en France, pays du camping en Europe. Passez de bonnes vacances au camping en Bourgogne dans la Nièvre, avec le Camping Fougeraie
Logo du Camping Fougeraie en Bourgogne dans le Morvan
Date d'ouverture du Camping Fougeraie en Bourgogne dans le Morvan
Open
Van 1 april t/m 30 september 2021
Chalets het hele jaar
+33 (0)3 86 85 11 85
Appeler le Camping Fougeraie en Bourgogne dans le Morvan

Clef verte

Welkom op Camping La Fougeraie


LAATSTE NIEUWS van La Fougeraie

Camping éco-responsable agréé et partenaire VACAF
Milieuvriendelijke camping, erkend VACAF-partner

Nieuw in 2021! De milieuvriendelijke camping La Fougeraie, waar iedere vakantieganger welkom is, is nu een erkend VACAF-partner. Profiteer van voordelige prijzen voor een milieuvriendelijke vakantie in de rust van de Morvan!
Camping Fougeraie (Nièvre,Morvan)
Camping Fougeraie (Nièvre,Morvan) : Christelle et Raphaël
Camping Fougeraie (Nièvre,Morvan)
Camping Fougeraie (Nièvre,Morvan)
Camping Fougeraie (Nièvre,Morvan)
Camping Fougeraie (Nièvre,Morvan)
Camping Fougeraie (Nièvre,Morvan)
Camping Fougeraie (Nièvre,Morvan)

Camping Fougeraie (Nièvre,Morvan)
Een vakantie in Bourgogne op een milieuvriendelijke camping

Vis- en kampeervakantie

Welkom op de website van Camping Carpodrome Etang de La Fougeraie, onze kleinschalige gezinscamping met karpervijver. We ontvangen je op een landgoed van 8,6 hectare, midden in de natuur, in een natuurgebied Natura 2000 in het Regionaal Natuurpark van de Morvan, in het hart van onze mooie regio Bourgogne-Franche-Comté.

Op deze vredige plek waar milieubehoud centraal staat, zetten we ons in om je vakantie te doen slagen zodat je met onvergetelijke herinneringen zult vertrekken.

Natuurvakantie in de bergen van de Morvan

Camping Fougeraie ligt in de bergen van de Morvan op een hoogte van 600 meter in het middelgebergte. Het landschap is fraai en heuvelachtig. De Morvan ligt in het verlengde van het Centraal Massief en de beroemde vulkanen, en strekt tot aan de bergketen van de Jura.

Je zit hier midden in de natuur, de lucht is gegarandeerd zuiver in deze rustige omgeving ver van de stadsdrukte.

Vakantie in Bourgogne-Franche-Comté

Een vakantie in Bourgogne van een weekend, voor een kort verblijf of een langere vakantie, waarin je gegarandeerd unieke en onvergetelijke plekken ontdekt. In Bourgogne-Franche-Comté vindt iedereen z'n draai. Deze prachtige streek heeft talloze historische plaatsen om te bezoeken, te ontdekken of te herontdekken, een gulle natuur om je favoriete buitensporten te beoefenen (wandelen, fietsen of vissen in een van de vele meren en rivieren).

Onze motorvrienden en andere fans van mooie routes maken in het Regionaal Natuurpark van de Morvan fraaie tochten op schitterende kronkelweggetjes.

Lekkerbekken en smikkelaars doen zich tegoed aan de niet te versmaden Bourgondische gastronomie waaraan de beste restaurants van Frankrijk hun reputatie danken, natuurlijk vergezeld van een glas bourgognewijn (geloof ons gerust: je zit hier in een van de mooiste wijngebieden van Frankrijk!).

Aan de receptie van de camping vind je alle informatie over de omgeving en wat er allemaal te doen is.

Sportieve vakantie in de Morvan

Liefhebbers van een uitgestrekte, ongerepte natuur, bij ons kun je alle buitensporten doen die je wilt.

Wandelen en fietsen zijn hier de toppers: het Regionaal Natuurpark van de Morvan heeft een uitgebreid netwerk van honderden kilometers gemarkeerde paden en wegen voor wandelaars van elk niveau. Van gezinswandelingen tot trekkings, tochten voor beginners of doorwinterde hikers, wandelen gebeurt bij ons in de prachtige landschappen van de bergen van de Morvan, een unieke plek waar biodiversiteit de boventoon voert, in Bourgogne-Franche-Comté.

Camping in de buurt van het meer Lac des Settons

In een vakantie in de Morvan zijn bossen en de grote meren van de Morvan niet weg te denken: Lac des Settons waar je heerlijk kunt zwemmen en watersporten, Lac de Pannecières voor een visavontuur van formaat (op karpers of op roofvissen zoals snoek en baars). De meren Chaumeçon en Saint-Aignan zijn puur natuur en liggen in adembenemende landschappen.

Culturele vakantie in Bourgogne-Franche-Comté

Ga vooral niet voorbij aan het culturele erfgoed van de regio Bourgogne-Franche-Comté. Een unieke, buitengewone en rijke geschiedenis die in elk tijdperk een stempel op Frankrijk en het collectieve geheugen van de inwoners van de Morvan heeft gedrukt.

Inwoners vertellen er graag over als je ze ontmoet tijdens een wandeling of excursie.

Ontdek het kasteel van Bazoches, de vindplaats Fontaines Salées en de basiliek van Vézelay, bezichtig de mooiste dorpen en steden, zoals Autun en Avallon, waar de gebouwen je de geschiedenis van de hertogen van Bourgogne vertellen, en ontdek het triptiek (drieluik) van Ternant.

Neem een duik in de cultuur van de stam van de Aedui, onze Keltische voorouders, in het museum en op de archeologische vindplaats van Bibracte.

In Château-Chinon bezoek je het Kostuummuseum en het Museum François Mitterrand dat de mooiste collectie kunstvoorwerpen toont die deze president cadeau kreeg van talloze staatshoofden tijdens zijn twee regeringsperiodes.

Standplaats camper en caravan

Behalve bezienswaardigheden bekijken, tochten maken en sporten in de Morvan kun je bij ons ook onbeperkt genieten van je vakantie op onze op campers aangepaste camping. We onthalen onze gasten op recente voorzieningen van topkwaliteit.

Gezinscamping met activiteiten

Camping Etang de La Fougeraie verstrekt de volgende voorzieningen voor kinderen (klein en groot):
 • Trampolines
 • Opblaaskasteel
 • Skelters voor alle leeftijden
 • Speeltafels voor jong en minder jong
 • Een klein zwembad met pierenbad van 29 °C
  (open van half juni tot half september)
 • Sinds 2020 een reuzen-Acro-Game
 • Lasergame Laser Nature
 • Badminton- en volleybalveldje
 • Petanque- en mölkkybaan
 • Paintball (met begeleiding en tegen betaling, meer info bij de receptie)
 • Karpervissen no kill in de karpervijver (activiteit met toeslag)
En er is nog veel meer te doen, gelukkig heb je een hele vakantie de tijd om alles te ontdekken!

Entertainment voor kinderen in het hoogseizoen overdag, en 's avonds voor het hele gezin!

Lekkerbekken halen hun hart op in ons restaurant met een zaal binnen en een groot met zeildoek overdekt houten terras dat prima in het landschap past, met een uniek uitzicht op de Morvan.

We verstrekken ook afhaalpizza's. Natuurlijk serveren wij onze gasten alleen maar verse, zelfgemaakte producten zodat je avondje uit eten er een van kwaliteit is.

Laagdrempelige camping

Onze camping is toegankelijk voor rolstoelgebruikers, alles is laagdrempelig: sanitair, receptie, winkel, restaurant, zwembad en een aantal huureenheden. Camping La Fougeraie bezit een defibrillator met een Frans- en Engelstalige gebruiksaanwijzing.

Voor een geslaagde vakantie in vol vertrouwen: onze camping is bekroond met de erkende Franse labels Qualité Tourisme Bourgogne en Camping Qualité.

We ontvangen je hartelijk en staan voor je klaar in onze kleinschalige milieuvriendelijke camping in het hart van de regio Bourgogne-Franche-Comté in het Regionaal Natuurpark van de Morvan.

Tot binnenkort op onze Camping Carpodrome Etang de La Fougeraie!

Openingstijden en -data van onze services/diensten
 • Receptie: open van 9-12.30 en 15-19 uur
 • Sanitair: gesloten van 14-16 uur (schoonmaak)
 • Winkeltje: open van 1 mei t/m 30 september
 • Brood: broodservice van 1 april t/m 30 september
 • Restaurant: elke avond (behalve donderdag) op reservering van 1 april t/m 30 september
 • Karpervijver: hele jaar open.
 • Verwarmd zwem- en pierenbad: open van begin juni tot september.
 • De camping is de hele maand februari gesloten
 • Bus- en treinstation: 35 km (Autun)
 • Supermarkt: 11 km (Chateau Chinon)

Camping Carpodrome Etang de la Fougeraie
Hameau de Champs
58120 Saint Léger de Fougeret
Tel : +33(0)3 86 85 11 85          Mail : info@campingfougeraie.fr          GPS : 47°00'23" N , 3°54'18" E