Bij het surfen op onze website accepteer je het gebruik van cookies voor onze statistieken en om je bezoek aan te passen aan je wensen. Meer lezen en cookies instellen     
image diaporama image diaporama image diaporama image diaporama image diaporama image diaporama image diaporama image diaporama image diaporama image diaporama image diaporama image diaporama image diaporama image diaporama image diaporama image diaporama image diaporama image diaporama image diaporama image diaporama image diaporama image diaporama image diaporama image diaporama image diaporama

Camping Fougeraie (Nièvre Morvan) , camping en Bourgogne    Camping Fougeraie (Nièvre Morvan) , camping en Bourgogne adapté aux personnes à mobilité réduite
Camping ★★★ La Fougeraie   -   +33 (0)3 86 85 11 85   -   info@campingfougeraie.fr

Info Covid 19 et Pass Sanitaire : Meer info
Le camping en BOURGOGNE, dans la NIEVRE au coeur du PARC NATUREL REGIONAL du MORVAN c'est avec le Camping Fougeraie, camping 3 étoiles avec un étang pourla pêche. Pour un camping traditionnel en Bourgogne sur de vastes emplacements camping ou pour la location de chalet en camping, le Camping Fougeraie vous propose le meilleur du camping en Bourgogne et de la Nièvre. De la location en camping chalets, tentes, des emplacements camping équipés pour vos vacances, le terrain de camping de Bourgogne en Nièvre le Camping Fougeraie vous accueille à Saint Léger de Fougeret dans le Morvan dans la Nièvre en France, pays du camping en Europe. Passez de bonnes vacances au camping en Bourgogne dans la Nièvre, avec le Camping Fougeraie
Logo du Camping Fougeraie en Bourgogne dans le Morvan
Date d'ouverture du Camping Fougeraie en Bourgogne dans le Morvan
Open
Van 1 april t/m 30 september 2021
Chalets het hele jaar
+33 (0)3 86 85 11 85
Appeler le Camping Fougeraie en Bourgogne dans le Morvan

Clef verte

In de buurt van de camping: Bibracte

Bibracte dans le Morvan en Bourgogne

Bibracte dans le Morvan en Bourgogne


Bibracte dans le Morvan en Bourgogne

Bibracte dans le Morvan en Bourgogne Bibracte dans le Morvan en Bourgogne
Bibracte dans le Morvan en Bourgogne Bibracte dans le Morvan en Bourgogne
Midden in de Morvan, Bourgogne, op de grens van de departementen Nièvre en Saône-et-Loire, ligt Bibracte. Bibracte, een belangrijke stad in de tijd van de Kelten, was gebouwd op een van de hoogste heuvels van de streek.

Sinds 1984 worden op de plek jaarlijks opgravingen gedaan die fundamenten van huizen, voorwerpen en stukjes dagelijks leven blootleggen, zodat we een steeds duidelijker beeld krijgen van de Gallërs die hier tegen het eind van het ijzeren tijdperk woonden.

Het museum, op een helling van de Mont Beuvray, toont de resultaten van de onderzoeken op Bibracte en organiseert regelmatig tijdelijke exposities en een gevarieerd activiteitenprogramma voor het hele gezin.

 Website archeologiepark Bibracte

Archeologische vindplaats

Maak een reis van 2000 jaar terug in de geschiedenis tijdens een bezoek aan de vindplaats waar opgravingen geleid worden door verschillende Europese universiteiten.

De stad Bibracte werd kort na de inval van de Romeinen verlaten en tegen de helft van de negentiende eeuw herontdekt en intensief onderzocht.

Bibracte is een van de meest toonaangevende archeologische vindplaatsen van de Keltische tijd en bovendien een symbolische plek in de Franse geschiedenis, verschillende belangrijke episodes uit de Gallische Oorlog speelden zich hier af: een eerste doorslaggevende veldslag, waarop Vercingétorix zich alhier uitriep tot chef van de Gallische coalitie, en ten slotte het verslag van Julius Caesar, De Bello Gallica, over zijn verovering van Gallië.

Museum

Het museum van Bibracte is gewijd aan de Keltische beschaving. Je maakt er kennis met het dagelijks leven van de Galliërs, het ontstaan van steden in heel Europa en het werk van de archeologen via voorwerpen, maquettes en twee digitale ruimtes dankzij het regionale project Galerie Numérique.

Je ontdekt de diverse kanten van deze archeologische vindplaats op de Mont Beuvray in een ware reis door de geschiedenis en de ontwikkeling van het oppidum dankzij een 3D-maquette of door op verkenning te gaan via een door jezelf uitgestippeld parcours op een interactieve plattegrond. Ook wordt er elk jaar een tijdelijke expositie gehouden over een plaats of thema in verband met de archeologie uit het ijzeren tijdperk.

In onze dagen is Bibracte een wetenschappelijke en culturele plaats die een Europees archeologisch centrum beheert dat jaarlijks enkele honderden archeologen en studenten uit heel Europa ontvangt, die deelnemen aan een uitgebreid onderzoeksprogramma gericht op de kennis over de geschiedenis van deze stad, zijn ontstaan en zijn ontwikkeling tot aan het begin van het verval.

Restaurant Le Chaudron

Ontdek al etend de ingrediënten van het menu van de Galliërs en het keukengerei dat ze gebruikten voor de bereiding van hun maaltijden: een originele eetervaring waarmee je al smullend de culinaire archeologie ontdekt. Deze unieke maaltijd gaat natuurlijk gepaard met het onontbeerlijke gerstenat, speciaal gebrouwen voor Bibracte.

Bibracte heeft nog talloze andere activiteiten voor het hele gezin in dit opmerkelijke natuurgebied (label Grand Site de France): kennismaking met de archeologie voor kinderen, rondleidingen met uitleg op de archeologische vindplaats, van boomtop naar boomtop in het bos van de Mont Beuvray, wandeling in gezelschap van roofvogels in een bos van ruim honderd jaar oud en wandelen op de talloze paden van open plekken naar vergezichten op de landschappen van de Morvan...

Bibracte dans le Morvan en Bourgogne Bibracte dans le Morvan en Bourgogne

Bibracte dans le Morvan en Bourgogne Bibracte dans le Morvan en Bourgogne


Camping Carpodrome Etang de la Fougeraie
Hameau de Champs
58120 Saint Léger de Fougeret
Tel : +33(0)3 86 85 11 85          Mail : info@campingfougeraie.fr          GPS : 47°00'23" N , 3°54'18" E