Bij het surfen op onze website accepteer je het gebruik van cookies voor onze statistieken en om je bezoek aan te passen aan je wensen. Meer lezen en cookies instellen     
image diaporama image diaporama image diaporama image diaporama image diaporama image diaporama image diaporama image diaporama image diaporama image diaporama image diaporama image diaporama image diaporama image diaporama image diaporama image diaporama image diaporama image diaporama image diaporama image diaporama image diaporama image diaporama image diaporama image diaporama image diaporama

Camping Fougeraie (Nièvre Morvan) , camping en Bourgogne    Camping Fougeraie (Nièvre Morvan) , camping en Bourgogne adapté aux personnes à mobilité réduite
Camping ★★★ La Fougeraie   -   +33 (0)3 86 85 11 85   -   info@campingfougeraie.fr

Info Covid 19 et Pass Sanitaire : Meer info
Le camping en BOURGOGNE, dans la NIEVRE au coeur du PARC NATUREL REGIONAL du MORVAN c'est avec le Camping Fougeraie, camping 3 étoiles avec un étang pourla pêche. Pour un camping traditionnel en Bourgogne sur de vastes emplacements camping ou pour la location de chalet en camping, le Camping Fougeraie vous propose le meilleur du camping en Bourgogne et de la Nièvre. De la location en camping chalets, tentes, des emplacements camping équipés pour vos vacances, le terrain de camping de Bourgogne en Nièvre le Camping Fougeraie vous accueille à Saint Léger de Fougeret dans le Morvan dans la Nièvre en France, pays du camping en Europe. Passez de bonnes vacances au camping en Bourgogne dans la Nièvre, avec le Camping Fougeraie
Logo du Camping Fougeraie en Bourgogne dans le Morvan
Date d'ouverture du Camping Fougeraie en Bourgogne dans le Morvan
Open
Van 1 april t/m 30 september 2021
Chalets het hele jaar
+33 (0)3 86 85 11 85
Appeler le Camping Fougeraie en Bourgogne dans le Morvan

Clef verte

Fiets & mountainbike
Camping Fougeraie (Nièvre,Morvan) : Vélo dans le Morvan

OP DE FIETS IN DE MORVAN


In Bourgogne-Franche-Comté is de Morvan het paradijs voor fietsers. Je fietst voor de lol of het is je lievelingssport? Bij ons komt iedereen aan z'n trekken. Wielrennen, toerfietsen of mountainbiken, er zit altijd wel een parcours naar je wensen tussen waarin je de diversiteit van de landschappen van de Nièvre en de Morvan kunt ontdekken.

Voor landelijke, makkelijke tochtjes neem je de Voie Verte en het jaagpad langs het Canal du Nivernais. Wil je van de gebaande paden af of op de mountainbike de natuur in, dan zit je in het Regionaal Natuurpark van de Morvan goed: zo'n 2.300 kilometer gemarkeerde trails en paden.

Mountainbike

De Morvan is de grootste mtb-locatie van de Franse Fietsfederatie (FFC) met vertrekpunten in een twintigtal gemeentes. De trails zijn gemarkeerd volgens de normen van de FFC. Er zijn meer dan 100 circuits, variërend van 4 tot 50 kilometer, voor alle niveaus.

Alles wat maar kan bijdragen aan je plezier van het mountainbiken is hier te vinden: makkelijke en technische paden en singletracks, hoogteverschillen in de bergen van de Morvan, van makkelijk tot pittig. Je ontdekt bossen en heggenlandschappen, volgt rivieren en beken en steekt ze over, je komt langs bezienswaardigheden zoals Bibracte en mooie plaatsen zoals Vézelay...

Stel zelf je tocht samen!

Een bekende fietsroute is de GTM (Grande Traversée du Morvan). Het noordelijke stuk van de GTM is open: 98 kilometer, van Avallon naar Saulieu via Quarré-les-Tombes.

Op meerdere plaatsen onderweg zijn schoonmaakplaatsen voor je fiets. Uiteindelijk wordt de GTM ongeveer 350 kilometer lang en bereik je Autun via de grote meren van de Morvan, de Camping Carpodrome l'Etang de La Fougeraie en de 'berg' Mont Beuvray.

De bijzonderheid van de GTM is dat het parcours gecombineerd kan worden met een treinverbinding, zodat je op diverse plekken de trein terug kunt nemen.

Toerfiets en hybride fiets

De Nièvre is een waar paradijs voor liefhebbers van het stalen ros. Maak een keuze uit 48 bestaande fietstochten over de rustige binnenwegen van het departement.

De Nièvre is met zijn uitzonderlijke kanalennetwerk van meer dan 160 kilometer rijk aan jaagpaden die als véloroute of Voie Verte benut worden. Je fietst ze zonder haast en vrijwel zonder moeite, ideaal voor veilige fietstochtjes met het gezin, want auto's zijn er niet toegestaan. Voor wat meer uitdagingen trek je als sportieve fietser de bergen van de Morvan in. Hier vind je de nodige hoogteverschillen in de prachtige landschappen van het Regionale Natuurpark.

Dankzij deze variatie aan schitterende tochten is de Nièvre een van de meest interessante departementen voor fietsers, mountainbikers en wielrenners.


We hebben vanaf de camping ook een aantal uitgezette tochten en lenen kaarten uit met fietstochten in de buurt van de camping (vertrekpunt zo'n 5 à 6 kilometer van de camping).

Dus, fietsers, twijfel niet langer, ontdek de streek Bourgogne-Franche-Comté, de Nièvre, de Morvan en kies onze camping  voor een tussenstop of als uitgangspunt voor je fietsvakantie!Camping Carpodrome Etang de la Fougeraie
Hameau de Champs
58120 Saint Léger de Fougeret
Tel : +33(0)3 86 85 11 85          Mail : info@campingfougeraie.fr          GPS : 47°00'23" N , 3°54'18" E