Bij het surfen op onze website accepteer je het gebruik van cookies voor onze statistieken en om je bezoek aan te passen aan je wensen. Meer lezen en cookies instellen     
image diaporama image diaporama image diaporama image diaporama image diaporama image diaporama image diaporama image diaporama image diaporama image diaporama image diaporama image diaporama image diaporama image diaporama image diaporama image diaporama image diaporama image diaporama image diaporama image diaporama image diaporama image diaporama image diaporama image diaporama image diaporama

Camping Fougeraie (Nièvre Morvan) , camping en Bourgogne    Camping Fougeraie (Nièvre Morvan) , camping en Bourgogne adapté aux personnes à mobilité réduite
Camping ★★★ La Fougeraie   -   +33 (0)3 86 85 11 85   -   info@campingfougeraie.fr

Info Covid 19 et Pass Sanitaire : Meer info
Le camping en BOURGOGNE, dans la NIEVRE au coeur du PARC NATUREL REGIONAL du MORVAN c'est avec le Camping Fougeraie, camping 3 étoiles avec un étang pourla pêche. Pour un camping traditionnel en Bourgogne sur de vastes emplacements camping ou pour la location de chalet en camping, le Camping Fougeraie vous propose le meilleur du camping en Bourgogne et de la Nièvre. De la location en camping chalets, tentes, des emplacements camping équipés pour vos vacances, le terrain de camping de Bourgogne en Nièvre le Camping Fougeraie vous accueille à Saint Léger de Fougeret dans le Morvan dans la Nièvre en France, pays du camping en Europe. Passez de bonnes vacances au camping en Bourgogne dans la Nièvre, avec le Camping Fougeraie
Logo du Camping Fougeraie en Bourgogne dans le Morvan
Date d'ouverture du Camping Fougeraie en Bourgogne dans le Morvan
Open
Van 1 april t/m 30 september 2021
Chalets het hele jaar
+33 (0)3 86 85 11 85
Appeler le Camping Fougeraie en Bourgogne dans le Morvan

Clef verte

Een milieuvriendelijke camping in de Morvan in Bourgogne

Camping Fougeraie Bourgogne Morvan Eco-responsable
Camping Fougeraie Bourgogne Morvan Eco-responsable
Camping Fougeraie Bourgogne Morvan Eco-responsable
Camping Fougeraie Bourgogne Morvan Eco-responsable
Camping Fougeraie Bourgogne Morvan Eco-responsable

Kamperen is in eerste instantie een levenskunst met een filosofie waarin delen, communiceren met anderen en je fijn voelen in de natuur centraal staan. Bij ons op Camping Etang de La Fougeraie in Bourgogne-Franche-Comté leven we deze filosofie na.

Onze 3-sterrencamping wordt beheerd op milieuverantwoorde wijze. Dat kan ook niet anders, want we zitten midden in de Morvan, het groene hart van de mooie streek Bourgogne-Franche-Comté.

Onze groene camping ligt tegelijk in een Natura 2000-zone, waar de bescherming van het natuurlijke milieu en het behoud van de biodiversiteit onontbeerlijk zijn om een gezonde erfenis na te laten aan onze kinderen en de toekomstige generaties.

Al meer dan tien jaar beheren wij onze camping de La Fougeraie met de bescherming van de natuur hoog in het vaandel, om jouw milieuvriendelijke vakantie onder de beste voorwaarden te laten verlopen en met het volle respect voor deze unieke plek.

De herkomst en de aard van de gebruikte bouwmaterialen op onze camping in de Morvan

Wij verplichten ons om alleen die producten en materialen te gebruiken die geen langdurige invloed op het milieu hebben (in 95% van de gevallen). Als een gebruikte oplossing een negatieve invloed zou kunnen hebben, dan doen we ons uiterste best om deze effecten zo laag mogelijk te houden en op termijn te zoeken naar vervanging, afhankelijk van de ontwikkelingen op dat gebied in onze maatschappij.

Wij geven de voorkeur aan korte ketens en werken zoveel mogelijk met plaatselijke bedrijven, zoals de steengroeve van Moulins-Engilbert (leverancier van grind en kiezel voor het onderhoud van onze paden en parkeerplaatsen, een bedrijf met het ISO 14001-certificaat), want asfalt is uiteraard uit den boze bij ons.
Voor onze houten constructies en voorzieningen gebruiken we alleen douglashout uit de bossen van de Morvan en we werken voornamelijk met de zagerij Martin in Château-Chinon. Door douglashout te gebruiken, verlagen we aanzienlijk het milieu-impact. Dit hout van prima kwaliteit heeft geen enkele behandeling nodig om de tand des tijds en weersinvloeden (regen, zon, sneeuw, vorst) in goede conditie te doorstaan.

Onze schoonmaakmiddelen, douchegel en toiletpapier hebben op z'n minst een ecocertificaat of een Europees ecolabel.

De schoonmaakproducten voor de gebouwen en de keuken van het restaurant hebben allen een ecocertificaat of een ecolabel (behalve de voedselveilige ontsmettingsmiddelen waar we vanwege de ons opgelegde hygiënenormen niet onderuit kunnen).

De verf die we gebruiken is altijd ecologisch verantwoord.

Onze acties voor het milieu en de natuurlijke bronnen op onze camping in Bourgogne

De hele camping en alle huureenheden zijn verlicht met ledlampen en voor sommige sanitairs hebben we een waterdichte neonverlichting van 18 Watt.

Wat het behoud van natuurlijke bronnen betreft: voor de waterconsumptie hebben we een breed spaarprogramma opgezet met als doel de waterverspilling drastisch te verminderen op de hele camping:
  • alle kranen hebben een drukknop (Presto, zelfsluitend systeem)
  • de douches in het sanitair zijn voorzien van spaarkoppen (max. 12 liter/minuut)
  • de wasbakken hebben zelfsluitende Presto-kranen of waterbesparende Presto-kranen met korte en langere stroomtijd
  • de stortbakken van de wc's in het sanitair en de huuraccommodaties hebben twee spoelknoppen of een spaarknop
  • de kranen van de wasbakken en gootstenen in de huureenheden zijn zuinig afgesteld (5 liter/minuut)
  • de douches van de huureenheden zijn voorzien van de laatste generatie spaarkoppen die een goed comfort in het gebruik en een consumptie van max. 8 liter water per minuut garanderen
  • de professionele wasmachines verzekeren een consumptie van max. 80 liter water per was
  • het zwembad verzekert (behalve een toegankelijkheid voor rolstoelgebruikers) een lage waterconsumptie: het zwembad bevat slechts 46 m3 water, een stuk minder dan traditionele zwembaden met dezelfde afmetingen

Onze kijk op het recycleren van het afval op onze camping in de Morvan

De groenplaatsen worden gemaaid met mulchmaaiers. We kunnen het gemaaide gras dus gewoon laten liggen en hoeven verder geen kunstmest te gebruiken. Het gazon kan zich zo op een natuurlijke manier ontwikkelen en een zekere vochtigheid behouden.

Takken en resten van het snoeien van bomen en planten gaan versnipperd op de composthoop.

We geven zoveel mogelijk materialen meerdere levens. Bijvoorbeeld: als de planken van de terrassen of de vloeren van onze huurtenten aan vernieuwing toe zijn, krijgen ze een nieuwe functie, ze worden een hek tussen twee plaatsen of barrières om zones te beveiligen.

De buitenkastjes zijn allemaal gemaakt van materialen van oude installaties: de paaltjes van de satellietschotels en de verdeelkastjes van de elektriciteit komen van oude, niet meer te gebruiken tenten, de voetstukken van de elektriciteitskastjes en waterpunten zijn oude tentplanken van douglashout uit de Morvan...

Het overloopwater van het zwembad wordt 48 uur opgeslagen in 2 reservoirs van 2 m3, waardoor chloorresten volledig opgebruikt worden. We kunnen vervolgens het water gebruiken om onze planten en bomen te besproeien of het water gaat weer de natuur in, want het is dan geheel vrij van chemische producten.

Deze voorbeelden zijn maar een greep uit wat wij doen om zo milieubewust mogelijk te werk te gaan. Talloze andere materialen hebben bij ons meerdere levens.Camping Carpodrome Etang de la Fougeraie
Hameau de Champs
58120 Saint Léger de Fougeret
Tel : +33(0)3 86 85 11 85          Mail : info@campingfougeraie.fr          GPS : 47°00'23" N , 3°54'18" E