Bij het surfen op onze website accepteer je het gebruik van cookies voor onze statistieken en om je bezoek aan te passen aan je wensen. Meer lezen en cookies instellen     
image diaporama image diaporama image diaporama image diaporama image diaporama image diaporama image diaporama image diaporama image diaporama image diaporama image diaporama image diaporama image diaporama image diaporama image diaporama image diaporama image diaporama image diaporama image diaporama image diaporama image diaporama image diaporama image diaporama image diaporama image diaporama

Camping Fougeraie (Nièvre Morvan) , camping en Bourgogne    Camping Fougeraie (Nièvre Morvan) , camping en Bourgogne adapté aux personnes à mobilité réduite
Camping ★★★ La Fougeraie   -   +33 (0)3 86 85 11 85   -   info@campingfougeraie.fr

Info Covid 19 et Pass Sanitaire : Meer info
Le camping en BOURGOGNE, dans la NIEVRE au coeur du PARC NATUREL REGIONAL du MORVAN c'est avec le Camping Fougeraie, camping 3 étoiles avec un étang pourla pêche. Pour un camping traditionnel en Bourgogne sur de vastes emplacements camping ou pour la location de chalet en camping, le Camping Fougeraie vous propose le meilleur du camping en Bourgogne et de la Nièvre. De la location en camping chalets, tentes, des emplacements camping équipés pour vos vacances, le terrain de camping de Bourgogne en Nièvre le Camping Fougeraie vous accueille à Saint Léger de Fougeret dans le Morvan dans la Nièvre en France, pays du camping en Europe. Passez de bonnes vacances au camping en Bourgogne dans la Nièvre, avec le Camping Fougeraie
Logo du Camping Fougeraie en Bourgogne dans le Morvan
Date d'ouverture du Camping Fougeraie en Bourgogne dans le Morvan
Open
Van 1 april t/m 30 september 2021
Chalets het hele jaar
+33 (0)3 86 85 11 85
Appeler le Camping Fougeraie en Bourgogne dans le Morvan

Clef verte

Het restaurant van Camping Fougeraie in de Morvan bij Château-Chinon


Restaurant de la Fougeraie - camping 3 étoiles Bourgogne Franche Comté

Cassolette d'escargots façon camping fougeraie dans le Morvan

Preparation des foies gras au camping Fougeraie - camping 3 étoiles Bourgogne Franche Comté

Restaurant de la Fougeraie - camping 3 étoiles Bourgogne Franche Comté
Wie camping zegt, hoopt automatisch op een restaurant ter plekke! Op onze Bourgondische camping vind je een ruim cateringaanbod. Maakt niet uit of je op de camping op vakantie bent of dat je in Château-Chinon, Moulins-Engilbert, Onlay, Arleuf, Sermages of Dommartin of in een andere gemeente overnacht, we ontvangen je met groot plezier en laten je kennismaken met een Bourgondische kwaliteitskeuken, geïnspireerd op de Morvan.

Het restaurant is open voor zowel campinggasten als voor mensen van buiten de camping. Reserveer gerust, we zijn open van april tot eind september.
Tel: +33 (0)3 86 85 11 85
E-mail: info@campingfougeraie.fr

We hebben elk seizoen een andere kaart en stellen diverse formules voor.

Ontdek van april tot juni de streekkeuken via onze dagmenu's (elke dag een ander hoofdgerecht), uitgedacht en bereid door de chef, met bijgerechten en ingrediënten die vaak een link hebben met de plaatselijke gastronomie en de culinaire tradities van Bourgogne en de Morvan.

Voorbeelden van onze schotels, afhankelijk van de dag, het seizoen en de inspiratie van de chef:
  • Welsh van de Morvan: de Welsh (gerecht uit Noord-Frankrijk) wordt bij ons op z'n Bourgondisch bereid met Epoisses-kaas, boerenham en witte wijn. De Welsh is een soort gegratineerde, royale tosti.
  • De boeuf bourguignon à la Fougeraie: dit gerecht is niet weg te denken van de Bourgondische tafels. Onze chef gebruikt uiteraard rundvlees van het ras charolais, zoals het een zichzelf respecterende boeuf bourguignon betaamt in Château-Chinon en in de Morvan.
  • Kalfsrib Fougeraie: de chef heeft deze specialiteit uit de Franche-Comté gehaald en het op de kaart van het restaurant van de camping gezet. Hij heeft de ingrediënten die in de Franche-Comté gebruikt worden vervangen door een kaas uit de omgeving - de verrukkelijke Epoisses -, boerenham en natuurlijk een witte wijn van wijnmaker Protheau uit Meursault (in de Côte d'Or).
  • Kipsuprême met paddenstoelensaus: een smakelijke klassieker.
  • Forel, hele vis of filets (afhankelijk van wat we geleverd krijgen) met zuringsaus, bereid op lage temperatuur.
  • Ontdek de voortreffelijke smaak van een vis die ook in de beste restaurants niet op de kaart ontbreekt.
  • Lasagne: uiteraard bereid volgens het verrassende recept van onze chef voor een extra smeuïge schotel. Een gul gerecht voor lekkerbekken.
  • Scharrelvarkensrib van boerderij L'Argoat (Label Rouge) met mosterdsaus: er staat je een ware uitdaging te wachten, deze varkensribben wegen minstens 300 gram per stuk! Een must!
  • De traditionele, maar niet minder fameuze moules-frites, mosselen met frietjes, maar op originele wijze bewerkt door de chef... (sttt, geheim!)... Een absolute aanrader!
  • Pizza-avond, all you can eat: in de loop der jaren is onze pizza-avond in het restaurant van de camping een must geworden (lopend buffet met entrees en pizza's en een nagerecht).
De formule charolais-vlees: we zitten hier nu eenmaal in het land van de Charolais, tussen velden en de weiden waar de charolais-runderen naar hartenlust grazen... Proef dit vlees van een uitzonderlijke kwaliteit, van dieren die opgroeien in de boerentraditie van de Morvan.

Deze menu's zijn niet exclusief en kunnen in de loop van de tijd en al naargelang de inspiratie van de chef variëren en uitgebreid worden. Dus, denk geen twee keer na, kom gerust naar ons familierestaurant voor een gezellig avondje uit eten met het gezin of met vrienden op slechts 11 kilometer van Château-Chinon en Moulins-Engilbert in de Morvan.

Ons familierestaurant van overzichtelijk formaat ontvangt ook groepen voor verjaardagen, jubileums, familiefeesten en -reünies, clubs (motorrijders, wandelaars, fietsers, enz).
Neem gerust contact met ons op en we nemen je aanvraag graag in behandeling. We passen ons aan je budget en wensen aan.
fleche   Meer info

In onze zaal kunnen 30 personen aanschuiven en op ons knusse overdekte en verwarmde terras met een uniek uitzicht op de bergen van de Morvan nog eens 50.

Eet smakelijk, geniet van onze gerechten waarin gastronomie, Bourgogne en Morvan de scepter zwaaien!

Hieronder een voorbeeld van onze zomerkaart (juli-augustus 2020):Avondjes "home made" (behalve de frieten)
Complete menu's: entree, hoofdgerecht, nagerecht
Maandag: moules*-frites :
Volwassene : 17.00 €,   Kind -12 jaar : 11.00 €

Woensdag: Pizza* naar believen :
Volwassene: € 21 / Kind -12 jaar: € 14

Vrijdag: Menu van de chef* (staat ter plekke aangegeven)  :
Volwassene: € 17,50 - € 21 / Kind -12 jaar: € 11 - € 14


Andere avonden
Dinsdag, zaterdag en zondag:

Restaurant de la Fougeraie - camping 3 étoiles Bourgogne Franche Comté Paella au restaurant de la Fougeraie - camping 3 étoiles Bourgogne Franche Comté
Entrees Desserts
Salade met boerenham*
Chocolademousse*4.50 €
 -  Klein6.00 € Pana Cotta*4.50 €
 -  Groot9.00 € Walnotentaart met custard5.00 €
Sundae4.00 €
Salade met warme geitenkaas*
 - Klein5.50 € Kindermenu's
 -  Groot
8.50 € T/m 6 jaar6.50 €
Ranja + 4 nuggets + friet
Bordje van het entreebuffet + ijsje IJskoniging of Mickey
 - Klein6.00 €
 -  Groot10.00 € Van 7 tot 12 jaar9.50 €

Hoofdschotels
Ranja + 6 nuggets + friet + ijsje (van de lijst, tot € 2,50)

Vegetarische of klassieke burger*9.50 €
Fougeraie Burger*11.00 €
Morvan Burger*15.50 €
Burger met friet en salade*14.00 €
6 nuggets6.00 €
Portie friet3.00 €
Grote rösti2.00 €


* « home made »
Donderdag gesloten    Eet smakelijk!!!
Camping Carpodrome Etang de la Fougeraie
Hameau de Champs
58120 Saint Léger de Fougeret
Tel : +33(0)3 86 85 11 85          Mail : info@campingfougeraie.fr          GPS : 47°00'23" N , 3°54'18" E